Word lid Bestel gratis

Voeding: gezonde bijvoeding voor longpatiënten.

| Westervoort | Longpunt

Themabijeenkomst van het Longpunt “Rijn IJssel”

Goede voeding is voor iedereen die gezond wil blijven belangrijk en dat geldt nog meer als je een ziekte hebt.

Patiënten met een (chronische) ziekte, zoals COPD hebben vaak een verhoogde behoefte aan energie, eiwit, calcium en vitamine D. Het lichaam moet harder werken dan een gezond lichaam, waardoor de energie die hiervoor nodig is met soms wel 50%-70% toeneemt. Voor het ademhalen zijn sterke spieren nodig, waardoor de eiwitbehoefte hoger ligt dan bij gezonde mensen.  En door gebruik van medicatie is de kans op botontkalking groter en daarom is de behoefte aan vitamine D en calcium hoger.

Tijdens deze themabijeenkomst laat Josephine Hartman zien, diëtiste, hoe aanpassingen van de voeding ervoor kunnen zorgen dat ziektelast en complicaties op de langere termijn verminderd kunnen worden. Naast de adviezen voor aanpassen van de dagelijkse voeding, door de diëtist, kan ook het inzetten van dieetvoeding nodig zijn, meestal in de vorm van energierijke drinkvoeding.

Het wordt een interactieve themabijeenkomst waar men adviezen krijgt, waar geproefd kan worden, waar recepten zijn en men dingen zelf kan uitproberen.  

Josephine Hartman werkt al jaren als diëtist in Westervoort. Haar praktijk  “Hartenvijf” is gevestigd in de Nieuwhof.  Haar hart ligt vooral bij chronisch zieke patiënten. Josephine probeert zoveel mogelijk samen met de patiënt zijn/haar voeding aan te passen aan de behoefte en mogelijkheden van de patiënt en probeert hierin te ondersteunen met raad en daad.

Zij hoopt u op de bijeenkomst te laten zien en proeven wat je kunt doen met flesjes drinkvoeding, maar wil u ook graag laten zien waar u met gewone voeding nog winst kunt halen voor uw gezondheid.

 

Datum          :       donderdag 28 september 2017
Aanvang      :       14.00 uur
Locatie         :       Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1, 6932 KA  Westervoort
                              (navigatieadres: Nieuwhof 2, Westervoort).

De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties.
Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Het belooft een gezellige middag te worden en wij begroeten u graag op 28 september.