Word lid Bestel gratis

”Chronische longziekten en de laatste ontwikkelingen”

Bij Longpunt Nijmegen: 
Longvolume reductie, biologicals, revalidatie, prednison, mantelzorg, individuele zorgplannen, E-health (beeldzorg).

 

ca. 45 deelnemers zijn op 24 mei jl.  bijeengekomen in het Auditorium van het CWZ te Nijmegen voor het Longpunt Nijmegen, met als thema:  ”Chronische longziekten en de laatste ontwikkelingen”.

Na de opening van de middag door Jos Mewe, vrijwilliger bij de Werkgroep Nijmegen van het Longfonds, wordt de presentatie overgenomen door onze gastspreker Lotte van Ruitenbeek, longarts in opleiding bij het CWZ.
Haar presentatie begint over het verschil tussen COPD en Astma. Dit lijkt niet echt een duidelijk verschil te zijn.
Na een technische storing gaat de presentatie verder over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Longvolume reductie, Biologicals, revalidatie en een oude bekende nl. Prednison.

Na de pauze krijgen Rick van Hoeij en Gaby Anker, beide studenten Master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties het woord:
Beste mantelzorger,
Wat fijn dat u voor iemand zorgt in uw omgeving. U en andere mantelzorgers zijn steeds vaker nodig, omdat ons zorgstelsel verandert.
Om die reden, bedenken wij (studenten master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties) nieuwe ideeën over hoe we u als mantelzorgers beter kunnen helpen. Wat werkt voor u en wat werkt er niet? We willen dit heel graag met u doen. 
Zou u ons daarbij willen helpen, zodat we een beter beeld krijgen van wat u nodig heeft?

Op 13 juni van 12.30 tot 14.30 uur organiseren wij een change lab in Nijmegen. Dat is een bijeenkomst waarin wij met elkaar gaan werken. Zo ontwerpen we nieuwe ideeën. Samen met u.
Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten of 13 juni? Na aanmelding zullen we u de gegevens van de locatie toesturen.
Of wilt u op een ander moment met ons meedenken in de vorm van dat wij koffie bij u komen drinken en een goed gesprek hebben? Dat kan ook en helpt ons enorm. Stuur ons een mail!
Mailadres: rick.vanhoeij@han.nl
We kijken er naar uit om met u samen te werken!

Hierna neemt Saskia van Diepenbeek, verpleegkundig Consulent Longziekten bij het CWZ,  het stokje over van Lotte.
De presentatie gaat over de ontwikkeling bij Astma en COPD, zoals: Wat doen we, het individueel zorgplan en E-health.
Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen, waar ook weer volop gebruik van wordt gemaakt.

Rond 15.30uur sluit Jos deze middag af en bedankt de gastsprekers van deze middag. Als blijk van dank reikt hij hen een attentie aan.
Jos verwijst nog naar de komende Lotgenotendag op 14 juni a.s. in Groesbeek en wenst iedereen een goede reis huiswaarts.