Word lid Bestel gratis

”Gezonde voeding en het gebruik van supplementen”

Op 19 april  jl. zijn ca. 30 deelnemers samengekomen in het Restaurant van het Radboudumc-Dekkerswald in Groesbeek voor het Longpunt Nijmegen. 

Op 19 april  jl. zijn ca. 30 deelnemers samengekomen in het Restaurant van het Radboudumc-Dekkerswald in Groesbeek voor het Longpunt Nijmegen.
Het thema deze keer is ”Gezonde voeding en het gebruik van supplementen”.

Na de opening van de middag door Jos Mewe, vrijwilliger bij de Werkgroep Nijmegen van het Longfonds, wordt de presentatie overgenomen door onze gastsprekers Sonja Roelofs, diëtist bij het  Radboudumc-Dekkerswald en Ingeborg Reitsema, diëtist in opleiding. Er worden rode en groene kaartjes uitgedeeld om de stellingen met Waar of Niet waar te beoordelen.

Ingeborg start de presentatie met de vraag “Wat is gezonde voeding?”. Diverse reacties komen uit de zaal en Ingeborg laat via de schijf van 5 zien wat gezonde voeding inhoudt.
Vervolgens komen diverse onderwerpen aan de orde zoals wat is BMI, hoe is de vetverdeling en wat is de energiebalans. Daarna komen de eiwitten aan bod. Er volgen nog 4 stellingen waarop massaal met rood of groen op wordt gereageerd.
Aandacht wordt besteed aan de app Mijn eetmeter: https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/ en de app Kies ik gezond: https://www.youtube.com/watch?v=JoqQktBklQQ

Tijdens de pauze kunnen de deelnemers proeven van de (door Ingeborg zelfgemaakte) hapjes en de meegebrachte drankjes.
Na de pauze neem Sonja het stokje over van Ingeborg. Voorbij komen de onderwerpen Vitamines en mineralen, 50-plussers, multivitamines, A-merk of huismerk, natuurlijk versus synthetisch, COPD-Astma en vitamines/mineralen.
Ook Sonja heeft enkele stellingen  die met rood of groen moeten worden beoordeeld.
Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen, waar ook weer volop gebruik van wordt gemaakt.

Rond 15.30uur sluit Jos deze middag af en bedankt de gastsprekers van vanmiddag.
Als blijk van dank reikt hij hen een attentie aan.
Het is weer een leerzame en informatieve middag.  
Jos wenst iedereen een goede reis huiswaarts en verwijst naar het komende Longpunt op 24 mei a.s. in het CWZ met als thema “Chronische longziekten en de laatste ontwikkelingen”.

 

                 

-  Foto’s van deze middag (crtl + klikken):  
    https://myalbum.com/album/KiTSX4w4XA31

-  In de bijlage vindt u: de presentatie van Sonja en Ingeborg (in pdf)

-  Wist u trouwens dat u op de website van het Longfonds zelf ook folders
   en informatiemateriaal kunt bestellen?
   U kunt dit doen via de link: https://bestellen.longfonds.nl