Word lid Bestel gratis

2 voor 12 in Nijmegen.

Wat heeft de Kerstbijeenkomst van het Longpunt Nijmegen met nu met 2 voor 12 te maken? Enige tientallen vaste en nieuwe bezoekers zochten in groepjes van 3 naar de antwoorden.

Vrijdag 13 december jl. werd hierop in Voorzieningenhart de Biezantijn in het Waterkwartier het antwoord gegeven. Enige tientallen vaste en nieuwe bezoekers zochten in groepjes van 3 naar de antwoorden op de 12 vragen die Henriëtte, de Astrid Joosten van het Longfonds, hun stelde. De Kerstman kwam niet helpen, ook niet bij de paardensprong.
Maar uiteindelijk kwamen we door innige samenwerking eruit, het woord werd gevonden en het team uit de tweede ronde verslagen.

Henriette had pittige vragen opgesteld. Allemaal vragen die gaan over longziekten, het onderzoek ernaar, oplossingen voor onze kwalen en de bestrijding van slechte lucht en roken.
Soms met een grappige discussie. Is het nu in- of uitademen bij de 5e vraag: de paardensprong?
Tijdens 2 voor 12 werd er een hapje en een drankje geserveerd. En de kerstsfeer van de grote Kerstviering in het wijkcentrum zorgde voor een welkome afwisseling bij het getob over hoe de dokter die kwaal ook al WW’er noemde, de Latijnse naam dus voor een longaanval.

In de pauze ging Jos in op wat vrede en Kerst anno 2020 in Nijmegen betekent. 75 jaar vrede nadat we 75 jaar geleden door de geallieerden werden bevrijd. Kerstmis is de tijd van vrede. Iedereen viert Kerstmis op zijn of haar eigen wijze. Het kindje Jezus, dat vrede komt brengen, of die mooie Kerstboom, die de vrede en saamhorigheid uitstraalt. Dat is voor iedereen zijn of haar eigen zaak. Mooi was het te horen dat de ouderen onder ons verhalen vertelden over de oorlog, hoe we in Nijmegen daaronder hebben geleden en dat we echt nu al weer 75 jaar van vrede kunnen genieten.

De volgende ronde 2 voor 12 was een mooie afsluiter van deze geslaagde Kerstbijeenkomst. Henriette, bedankt voor leuke quiz!!

En natuurlijk voor iedereen:

 

Het nieuwe programma voor de Longpunten in 2020 staat hier.

Dus volgend jaar verwelkomen we graag weer veel mensen bij onze bijeenkomsten.