Word lid Bestel gratis

21 november Longpunt in Ede over medische doorbraken door longonderzoek

Met een nieuw, grensverleggend onderzoeksprogramma geeft het Longfonds gehoor aan de grootste wens van longpatiënten en hun naasten: een medische doorbraak in longonderzoek versnellen. 

Deze bijeenkomst op 21 november start met een introductie over de werking van de longen, astma, COPD en de behandeling van longziekten. Gevolgd door een presentatie over toekomstige medische doorbraken, die steeds dichterbij komen door het gebruik van nieuwe onderzoekstechnieken. Dit keer staat de minilong centraal, een mini-orgaan dat in het laboratorium gebruikt wordt om te ontrafelen hoe astma ontstaat en voorkomen kan worden én om een manier te vinden om de longschade bij COPD in de toekomst te kunnen repareren.

Door dr. J. Bernink, onderzoeker aan het Hubrecht Instituut te Utrecht en dr. J. Verheul, longarts van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Auditorium Ziekenhuis Gelderse Vallei, Willy Brandtlaan 10 in Ede. Na afloop verstrekking gratis parkeerkaarten. Gratis deelname met koffie/thee. Lidmaatschap Longfonds niet verplicht. Maximaal 75 personen. Bij overinschrijving volgt plaatsing op een reservelijst. Wij verzoeken u tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.

Aanmelden bij Ziekenhuis Gelderse Vallei: www.geldersevallei.nl/longpunt2019.