Word lid Bestel gratis

De Lotgenotendag Nijmegen 2019

'Samen zingen maakt blij': Werkgroep Nijmegen nam ons mee in de uitgebreide wereld van zingen en wat daarvan de positieve invloeden kunnen zijn.

De Lotgenotendag Nijmegen 2019 begint in Hotel Café Restaurant de Oude Molen in Groesbeek met koffie en een heerlijk stuk appeltaart.
Na een hartelijk welkom door Ger Neijenhuyzen, vrijwilliger bij de Werkgroep Nijmegen van het Longfonds, wordt de presentatie overgenomen door Emiel Hoefnagel, Logopedist, Zangpedagoog en Dirigent.
Er worden blaadjes uitgedeeld in 3 kleuren: rood, blauw en groen: “Dat is voor de Quiz later”.

Hij neemt ons mee in de uitgebreide wereld van zingen en wat daarvan de positieve invloeden kunnen zijn. Daar hoort natuurlijk ook een stukje geschiedenis en medische informatie bij.
Na de uitdrukking: “Durf te zingen” gaan we samen aan de slag met het zingen van enkele korte liedjes en de daarbij behorende ademhaling.
En dan nu: De Quiz. Emiel speelt de eerste paar maten van een liedje op de piano en de deelnemers wordt gevraagd wie de uitvoerend artiest m/v is. De keuze is uit 3 namen, gekleurd in de kleuren …. ja, hoor:  rood, blauw en groen.
Nou, dat viel voor sommigen nog niet mee; anderen lepelden de antwoorden zo op. En dan natuurlijk …. meezingen!

En inderdaad “Samen zingen maakt blij”!

Als laatste nog een verrassend einde: Emiel zingt samen met één van de vrijwilligers het Panis Angelicus, fit panis hominum, wat vertaalt betekent: “brood van de engelen wordt het brood van de mensen”. Dat komt goed uit, want het is zo tijd voor de lunch: soep, broodjes, koffie of thee.
Maar voordat het zover is wordt aan Ger Neijenhuyzen, namens het Longfonds, een bronzen speld uitgereikt vanwege 10 jaar vrijwillige inzet voor dit Longfonds. En dat is heel bijzonder! En natuurlijk hopen we dat Ger nog lang als vrijwilliger bij ons aanwezig mag zijn. Ger is er zichtbaar stil van maar is wel heel erg dankbaar. 

Rond 12.45uur maken we aanstalten om te gaan zwemmen in zwembad De Lubbert in Groesbeek. Samen met drie bewegingstherapeuten van het Radboudumc-Dekkerswald wordt het een hele mooie, beweeglijke middag.
(nb.  vanwege de privacy hebben we hier geen foto’s van, dus u moet ons op ons woord geloven).
Om ongeveer 14.15uur sluit Ger deze middag af en bedankt de begeleiders voor deze middag. Als blijk van dank reikt hij hen een attentie aan.  

De werkgroep is zeer tevreden over deze Lotgenotendag 2019 en gaan alvast denken over de Lotgenotendag van volgend jaar 2020. Heeft u suggesties of ideeën: geef dit aan ons door via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Wij zien er weer naar uit.
Ons volgende Longpunt is op 6 september a.s. in het Auditorium van het CWZ.
Het thema is dan: “Efficiënt bewegen in je dagelijkse handelingen”. Wij zien u daar graag weer.

Wij wensen u een goede vakantietijd!Foto’s van deze middag (crtl + klikken): https://myalbum.com/album/gGdKi95kZaWM

Klik hier voor de presentatie van Emiel (in pdf)