Word lid Bestel gratis

Groen, gezond en in beweging

In Nijmegen gaat de "straatcoach-run" jongeren tussen 9 en 16 jaar motiveren om vooral niet te gaan roken. De hardloopwedstrijd wordt gehouden in het Goffertpark. 

NIJMEGEN - Dat roken ongezond is, weet iedereen. Maar hoe houd je jongeren van de sigaretten af? In Nijmegen hebben ze daar wat op gevonden: de straatcoachrun, die jongeren moet motiveren om vooral niet te gaan roken.

De hardloopwedstrijd wordt deze woensdag gehouden in het Goffertpark en is bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 16 jaar. Voormalig wereldkampioen kickboksen Perry Ubeda uit Nijmegen lost het startschot.

Rookvrij opgroeien
Rond de straatcoachrun worden de deelnemers geïnformeerd over de voordelen van niet-roken en hoe je ermee kan stoppen. 'Ieder kind moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder verleidingen en met goede voorbeelden om zich heen', legt de organisatie uit.

Onder het motto Nijmegen: groen, gezond en in beweging werken de gemeente Nijmegen, Radboudumc en de GGD Gelderland-Zuid de komende 10 jaar aan een gezond Nijmegen. De initiatiefnemers organiseren ontmoetingen en delen resultaten en kennis. De straatcoachrun is daar een voorbeeld van.

Kijk hier naar de video.