Word lid Bestel gratis

Informatieavond Houtrook Harderwijk op 11 februari 2020

U kunt zich aanmelden via Harderwijk.nl/houtrook  en voor vragen over de informatiebijeenkomst contact opnemen met de gemeente Harderwijk via (0341) 411 911.

Heeft u behoefte aan informatie over de gezondheidseffecten van houtrook? En hoe u de overlast kunt verminderen? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 11 februari in het Huis van de Stad aan de Havendam 56. De bijeenkomst start om 19.00 uur (inloop met koffie en thee om 18.45 uur). U kunt zich aanmelden via Harderwijk.nl/houtrook.

Ongeveer 20% van de huishoudens in Nederland heeft een kachel of open haard en dat aantal neemt verder toe. Hoe gezellig en sfeervol het ook is, rook van een houtkachel, haard of vuurkorf is slecht voor de gezondheid van iedereen: mensen die in de buurt wonen, maar ook voor uzelf. Vooral kinderen, ouderen en mensen met long- of hart- en vaatziekten zijn er extra gevoelig voor.

Huub Piepers van het Longfonds en Gert Kooij van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche geven antwoord op uw vragen over houtrook. Hoe groot zijn de gezondheidseffecten van houtrook voor mensen met én zonder luchtwegproblemen? Is de overlast te verminderen met de juiste installatie en voorzorgsmaatregelen? Zijn houtkachels een duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv-ketel?

Voor vragen over de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met de gemeente Harderwijk via (0341) 411 911.