Word lid Bestel gratis

Opnieuw een boeiend LONGFONDS webinar

Op aansprekende wijze vertelt onderzoeker Hermelijn Smits hoe het menselijk afweersysteem kan worden opgevoed en hoe dat astma en allergieën kan voorkomen.

Op vrijdagmorgen 28 augustus tussen 11.00-12.00 uur ben je van harte welkom bij een Longfonds- publiekswebinar. Na het drukbezochte webinar door longarts Frits Franssen op 9 juli is het nu de beurt aan Accelerate-onderzoeker dr. Hermelijn Smits. Op aansprekende wijze vertelt ze hoe het menselijk afweersysteem kan worden opgevoed. En hoe dat astma en allergieën kan voorkomen.
De eerste duizend dagen na de geboorte van een kind zijn superbelangrijk, ook voor de ontwikkeling van het natuurlijk afweersysteem.
Bij de geboorte is ons immuunsysteem nog 'onbevangen': in de eerste 3 levensjaren moet het stevig getraind worden. Daarom kunnen kinderen op jonge leeftijd maar beter in aanraking komen met allerlei bacteriën en virussen (natuurlijk van het minder schadelijke soort). Immunoloog Hermelijn Smits kan er boeiend over vertellen: over hoe het in Finland lukte het aantal kinderen met astma met maar liefst 30% te laten afnemen. Over het belang van lekker vies worden en vooral ook over hoe boerderijstof, boerderijmelk en wormparasieten ons immuunsysteem trainen, waardoor boerderijkinderen minder vaak astma ontwikkelen.

We nodigen je van harte uit het webinar bij te wonen. Aanmelden gaat heel makkelijk via www.longfonds.nl/webinar

Op die pagina kun je ook altijd alle webinars van het Longfonds terugkijken.