Word lid Bestel gratis

Substantiële donatie voor Longfonds van Steunfonds Salem

Longfonds directeur Michael Rutgers neemt een symbolische cheque van € 27.000 in ontvangst van het bestuur van de Stichting Steunfonds Salem Ermelo.

Tijdens de Week van de Longen in Ermelo mocht Longfonds directeur Michael Rutgers een symbolische cheque van € 27.000 in ontvangst nemen van het bestuur van de Stichting Steunfonds Salem Ermelo. 

Het geschonken bedrag komt volledig ten goede aan het onderzoek naar het voorkomen van kinderastma. Steunfonds Salem was nauw verbonden aan de Ermelose longrevalidatiekliniek Salem. Na sluiting van deze kliniek in 2016 zocht het bestuur van het fonds een goede bestemming voor het resterend vermogen. 

Medische doorbraak voor astma dichterbij

Astma is de grootste chronische kinderziekte in Nederland. Jaarlijks krijgen 32.000 kinderen de diagnose astma. Dat zijn er bijna 90 per dag. Op dit moment is astma niet te genezen, maar wetenschappelijke studies tonen aan dat astma wellicht wel voorkomen kan worden. Om sneller tot een preventieve behandeling te komen, bundelde het Longfonds de kennis en krachten van onderzoekers uit vijf landen in het Consortium Astmapreventie. De gift van Steunfonds Salem wordt besteed aan het onderzoek binnen dit consortium.