Word lid Bestel gratis

Wmo … ook voor longpatiënten

Op 21 februari verzorgden beleidsmedewerkers van Meerinzicht een WMO-presentatie bij Longpunt Noordwest-Veluwe in Harderwijk.

Het is woensdag 21 februari 2017 rond 14.30 uur. De Dageraitzaal van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk loopt vol. De organisatie – werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds in samenwerking met ziekenhuis St Jansdal – telt tegen de 40 personen. Wmo-klantmanager Petra Blom en Wmo-beleidsadviseur Judith de Jonge van Meerinzicht (samenwerkingsverband van gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde) staan al te trappelen.
Ze hebben een PowerPoint-presentatie meegenomen die voor hen ook nieuw is. Tussen de gasten van het Longpunt staat fier Huub Piepers (oud-werkgroepcoördinator), die de interacties gaat verzorgen naar Blom en De Jonge en tussen de gasten onderling. Men mag gelijk interrumperen en vragen stellen. Mooi.

De koffie/thee wordt ingeschonken; er is ook een koekje bij. Na de opening van Longpunt-coördinator Frans Meijer gaan Blom en De Jonge van start, eerst nog voorzichtig maar rap helemaal uit de losse pols. Gelijk al de eerste vragen. Meijer maakt foto’s voor de website www.gelderland.longfonds.nl en de presentatie komt ook ter beschikking.
Deze kan men opvragen bij secretaris Petra Winter via 06-13833026 of petrawinterpos@gmail.com. De presentatie klinkt als een klok: spontaan, helder en duidelijk. Jammer is dat Blom en De Jonge de gasten van Nunspeet en Nijkerk (hebben een ander regiem) niet kunnen bedienen. Als ze het geweten hadden dan …… Maar men kan via de secretaris alsnog bij hen aankloppen. Iedereen lijkt aan het eind zeer tevreden.

Coördinator Meijer sluit af en Gredy Ruiter mag de gratis uitrijdkaarten uitdelen. De volgende twee Longpunten zijn op 21 maart en 18 april 2018. Het wordt een Tweeluik samen met Harteraad (voorheen de Hart & Vaatgroep) voor long- en hartpatiënten. Longfonds verwacht een volle zaal. Alleen degenen die zich vooraf hebben opgegeven krijgen toegang.
Voor Piepers komt er een fles wijn boven tafel omdat hij afscheid had genomen van de werkgroep. Jarenlang is hij naar volle tevredenheid de werkgroepcoördinator geweest. Ook een warm woord van dank komt toe aan Blom en De Jonge voor hun Wmo-verhaal van vandaag. Ze mogen bonbons en een briefopener in ontvangst nemen.

 


Longfonds Gelderland