Word lid Bestel gratis

Bewegen

Bewegen is goed voor iedereen.

Bewegen is gezond, zeker voor mensen met astma en/of COPD. Hierdoor verhoogt u uw conditie en weerstand. Door meer te bewegen voelt u zich gewoon lekkerder. Beweegactiviteiten worden (meestal) begeleid door een speciaal opgeleide sportinstructeur.

Apeldoorn swingt!

De Werkgroep Apeldoorn en de Apeldoornse Wandel- en Beweegschool hebben de laatste jaren samen heel wat ervaring opgedaan met het stimuleren van bewegen door longpatiënten, in het bijzonder met nieuwe beweegvormen en uitdaagacties. Zo is gestart met: Bewegen met swingringen (Smoveys). De activiteit “swingringen” versterkt op een veilige manier de spieren, verbeterd de coördinatie, vitaliseert de zintuigen en bevorderd de ademhaling op een zeer ontspannen wijze. Swingringen kan buiten, maar is zeker ook geschikt om binnen te beoefenen. Of zelfs vanaf de stoel voor personen die niet meer zo goed ter been zijn of weinig conditie en kracht hebben. Wilt u de leden en sporters in uw werkgebied eens wat afwisseling bieden: denk dan aan swingringen.

De meeste beweeggroepen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. De voorwaarden staan in uw polis. Al onze beweeggroepen worden begeleid door deskundigen, bekend met longziekten. Voor beweegactiviteiten in uw regio, kijk in de agenda.

Werkgroep Apeldoorn

Verlenging aanbod bewegen voor astma/COPD- patienten
Iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van het Achmea Health Center aan de Schorpioenstraat 4 in Apeldoorn,dus fitnessen,zwemmen,sauna en infraroodcabine.
En dat alles tegen een zeer gereduceerd tarief van €20.-- per maand. Na afloop drinken we samen een bakje koffie,dus ook goed voor contact met uw lotgenoten!
Meld u aan bij Achmea -- tel (055) 36 06 000

Werkgroep Nijmegen

Nordic Walking
In 2009 heeft de werkgroep Nijmegen, in samenwerking met het Sportbedrijf “In Beweging” een Nordic Walking project gestart. Ongeveer 50 mensen hebben aan dit project meegedaan. Een groot aantal mensen uit die groep, loopt nu nog steeds met elkaar; en wel op de maandag en de woensdag. Intussen hebben we 40 leden.
We lopen in de bossen van Groesbeek en omgeving, maar soms maken we een uitstapje. Dat was begin juli ook weer het geval. We hebben toen gelopen in de bossen van het Reichswald in Kleef (Duitsland). Daarna hebben we met elkaar geluncht bij een van onze leden, die in Kleef woont. Ieder jaar zetten we onze wandelbegeleiders in het zonnetje. Dit jaar heeft Leny Kersten (een van onze oudste leden, ze is 79) ook een gedicht gemaakt om de wandelbegeleiders te bedanken.

Werkgroep Noord west Veluwe

Nordic  Walking / sportief wandelen
Het Longfonds heeft in samenwerking met Atletiekvereniging Athlos te Harderwijk een cursus Nordic Walking / sportief wandelen voor longpatiënten uit de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde georganiseerd. De lopers kregen vanuit Athlos professionele begeleiding. Familie en partners konden ook mee doen. Er werd gelopen op dinsdagmorgen. Koffie/thee was tijdens de cursus uiteraard gratis. Longfonds leden betaalden € 20,-; anderen € 30,-. De cursus is nu afgelopen maar bij voldoende aanmeldingen kan in het najaar weer een nieuwe groep beginnen. Nu kunnen belangstellenden reeds toetreden. Aanmelden kan via (0341) 41 64 89 of (06) 13 83 30 26 (tot 21.00 uur).

Winterswijk

De VASA (Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek)  verzorgd al jaren "bewegen in water"voor  longpatiënten . In extra verwarmd water in zwembad Jaspers te Winterswijk  is er elke woensdag van 18.45 tot 19.30 uur gelegenheid om aan je conditie te werken met ademoefeningen en ontspanning  onder  leiding van fysiotherapeut . Wie het wil proberen kan zich  aanmelden bij Ab Nijman, liefst per mail. Deelname alleen mogelijk met  instemming van arts. Adres: w.a.nijman@gmail.com en tel: 06-57329627 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.