Word lid Bestel gratis

Cursus en training

Stoppen met roken? Leren omgaan met astma? Regio Gelderland is betrokken bij het cursusaanbod voor mensen met longziekten. Kijk in de agenda voor de actuele cursussen.

Stoppen met roken

In deze training stopt u samen met anderen met roken. U leert hoe u gemotiveerd blijft en wat u kunt doen op moeilijke momenten. Er is ook veel aandacht voor het bepalen van uw doel, door deelnemers zich te laten voorstellen hoe het rookvrije leven er uit zal zien. Informeer bij uw zorgverzekeraar of zij een ‘Stoppen met roken’-training in uw regio aanbieden en naar mogelijk (gedeeltelijke) vergoeding van de cursuskosten.

Film: Beperkingen in Jip en Janneketaal!

Wat als je astma hebt, leef je dan heel anders? Jonge kinderen hebben vaak geen flauw idee. Een educatieve film over astma en andere beperkingen vertelt basisschoolleerlingen in Harderwijk meer over deze aandoeningen. Voor de filmopname over astma werd behandelcentrum Salem (Astma centrum in Ermelo) voor een middag omgetoverd tot een filmset. De educatieve film is bedoeld voor de groepen 7/8 van de 16 basisscholen in Harderwijk. Naast astma, legt de film in kindertaal uit wat blind- en doofheid is. Ook krijgen de leerlingen voorlichting over het is om een beperking te hebben. Door in groepjes met hulpmiddelen bezig te zijn, voelen en beleven ze deze "beperkte wereld".

Leren leven met COPD - Gezond leven

Een chronische ziekte kan uw leven ingrijpend veranderen, zowel op lichamelijk als psychisch en sociaal gebied.
Bij deze cursus werken Sensire en GGNet samen en helpen u bij het leren omgaan met uw chronische aandoening. Persoonlijke aandacht en uw gezondheid staan voorop. De cursus wordt daarom georganiseerd voor kleine groepen van maximaal tien mensen.

Voor wie

De cursus is voor mensen die willen leren (beter) om te gaan met de gevolgen van COPD in het dagelijkse leven, zodat de kwaliteit van het leven verbetert.

Hoe ziet de cursus eruit

De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. De huidige leefsituatie van de deelnemers is het uitgangspunt. De onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn:

  • Leven met een chronische ziekte
  • Oorzaken en gevolgen van COPD
  • COPD en medicatie
  • Beweging, ademhaling en ontspanning
  • Voeding bij COPD
  • Chronisch ziek zijn en uw stemming
  • Energiebeheer en omgaan met spanning
  • Denkpatronen doorbreken
  • Assertiviteit en sociale vaardigheden
Waar en wanneer?

Diverse plaatsen in het werkgebied van Sensire. De cursus locatie is mede afhankelijk van de deelnemers. Zodra een cursus is gepland, worden plaats en locatie vermeld op www.sensire.nl

Kosten

De prijs voor de cursus Leren leven met COPD is € 60 per persoon. U ontvangt hiervoor tevens een boek en een CD. Deze cursus kan in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraars. Informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar of kijk in de polisvoorwaarden.

Informatie en aanmelden via (0314) 356 431 of cursusbureau@sensire.nl

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.