Word lid Bestel gratis

Kinderen en jongeren

Kindermiddag bij voetbalvereniging de Graafschap.

Op woensdag 18 april is er in Doetinchem een kindermiddag georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar met astma bij voetbalvereniging de Graafschap.
Bijna 40 kinderen met longproblemen hebben gistermiddag genoten in stadion De Vijverberg. De Werkgroep Doetinchem en Omstreken van het Longfonds heeft samen met De Graafschap en met medewerking van Sport-United sport en leren uit Doetinchem een leuk programma verzorgd. Na een welkomstwoord kregen de jongens en meisjes een rondleiding door het stadion, ze bekeken o.a. de kleedkamers en de persruimte. Daarna werd er buiten, onder een stralend zonnetje, gesport met de spelers van De Graafschap.
Ondertussen kregen de ouders/verzorgers voorlichting over bewegen ondanks longproblemen door Wilma Buesink Praktijkverpleegkundige Astma / COPD /VCR uit Aalten en kinderfysiotherapeuten Annemarie Poos en Jacqueline Fielt van Kinderfysiotherapie uit Doetinchem.
Toen de kinderen naar buiten gingen voor de diverse activiteiten met de spelers van De Graafschap, kregen de ouders/verzorgers de gelegenheid om met de gidsen Wim en Herman het stadion rond te gaan.

Als afsluiting van het programma kwam iedereen in de Sponsor Lounge weer bij elkaar voor een kidspersconferentie. De spelers Ted van de Pavert en Jochem Jansen gaven antwoord op de vele vragen van de jonge bezoekers. De leukste was toch wel de vraag of De Graafschap nog kampioen kan worden. Beide spelers antwoordden dat het dit seizoen waarschijnlijk niet meer gaat lukken. Bij hun vertrek kregen de kinderen nog een (mede dankzij diverse sponsors) goedgevulde ‘goodiebag’ mee.

Eredivisie-live heeft opnames gemaakt van de middag. E.e.a. zal woensdag 25-04 worden uitgezonden; vanaf donderdag 26-04 zal de uitzending te zien zijn via de website van voetbalclub De Graafschap: www.degraafschap.nl
Verdere informatie over en voor kinderen met longproblemen is te vinden op de website: www.astmakids.nl - Longfonds

Houd de agenda in de gaten!

Astmakids.nl

Astmakids.nl is een interactieve website die inspeelt op de belevingswereld van kinderen en hen helpt om te gaan met hun astma.  Ook is er een uitgebreid spreekbeurtpakket en zijn er filmpjes te bekijken. Meer informatie voor kinderen (en hun ouders) met astma www.astmakids.nl

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.