Word lid Bestel gratis

Longpunt

Als longpatiënt heeft u veel aan uw arts of verpleegkundige, maar wat u van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. U leert van andermans ervaring. Dat kan bij Longpunt, de maandelijkse ontmoeting die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, partners van longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners.

De Longpunten in Gelderland.

Voor u als patiënt en uw omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. U kunt hier zorgverleners ontmoeten en met hen in gesprek gaan. Daarnaast ontmoet u vrijwilligers van het Longfonds. Iedere bijeenkomst start met een voorlichting over een bepaald thema. Deelname is geheel gratis en aanmelden mag, maar hoeft niet. 

Longpunt wordt maandelijkse georganiseerd, meestal rond een thema, dat ingeleid wordt door een deskundige. Het tweede deel van de bijeenkomst wordt gebruikt om ervaringen onderling uit te wisselen en sociale contacten op te doen. Deze combinatie maakt Longpunt zo waardevol. Bekijk de agenda van de Longpunten in Gelderland.
 

Lees hieronder meer over de Longpunten:
 

- Longpunt echt iets voor mij.

- Leren van elkaar tijdens Longpunt.

- Om de tafel met een longverpleegkundige bij Longpunt.

- Ervaringsverhalen van zorgverleners.

 

Meehelpen?

Wilt u als vrijwilliger een Longpunt helpen opzetten, mail naar vrijwilliger@longfonds.nl of bel (033) 43 41 277.