Word lid Bestel gratis

Netwerkcoördinator Longpunten

 

 

Longfonds Gelderland
In onze provincie werken vrijwilligers samen met elkaar, met projectleiders van het Longfonds-hoofdkantoor en met relaties uit de regio. Dat doen ze in lokale werkgroepen, soms in projectteams, als individueel belangenbehartiger, ervaringsdeskundige, voorlichter of anderszins. Hun inzet kan langdurig zijn, tijdelijk of éénmalig. Ieder doet waar hij goed in is en waaraan hij plezier beleeft.

7 netwerk-coördinatoren vormen samen ons Regioteam. Zij zorgen voor afstemming en inspireren mensen om hun kennis, kunde, creativiteit en passie in te zetten voor een wereld zonder longziekten.

Wij bouwen met elkaar… en hebben jou nodig! Onbezoldigd maar niet onbetaald.

  • Bouw ervaring op in de wereld van goede doelen en patiëntenorganisaties
  • Bouw mee aan een nieuwe beweging met lokale relevantie
  • Vergroot je netwerk vaardigheden
  • Krijg een goed gevoel
  • Maak gebruik van onze uitstekende vrijwilligersvoorzieningen

Nieuwsgierig naar wat je kunt doen?
Maak een afspraak met Marcel Bos, onze relatiemanager.

marcelbos@longfonds.nl

033 - 43 41 240
06 – 516 174 21

Zelfmanagement
Een longziekte is meestal onzichtbaar. Anderen begrijpen dan ook vaak niet wat zo’n ziekte inhoudt. Longpatiënten en hun naasten  ervaren de gevolgen van hun ziekte op fysiek, psychisch, sociaal en maatschappelijk gebied. Hun ervaren kwaliteit van leven is slechter dan bij mensen zonder chronische ziekte. Ze voelen zich minder gelukkig en tevreden. Het ontbreekt aan begrip, aan kennis en aan openheid, zowel bij patiënten als bij hun omgeving.

Longpunten
Bij Longpunten kunnen longpatiënten, hun partners, mantelzorgers en zorgverleners ervaringen uitwisselen, tips opdoen en hun verhaal delen. Zij leren van elkaar. De bijeenkomsten vinden meestal s’ middags plaats, per Longpunt gemiddeld 4x per jaar. Er wordt altijd een specifiek thema besproken en er is een zorgverlener aanwezig. In Gelderland hebben we 9 Longpunten. Soms organiseren we ook cursussen, themadagen, informatiebijeenkomsten en uitstapjes.

Netwerkcoördinator
Jouw belangrijkste eigenschap is dat je er plezier in hebt om andere te inspireren. Je bent dus een echte netwerker en verbinder en vonkt de inspiratie en ideeën in mensen aan. Want je ondersteunt onze vrijwilligers die de Longpunten organiseren en bent hun contactpersoon.  Jouw ondersteuning richt zich o.a. op het werven en het inwerken van vrijwilligers, PR in brede zin, de kwaliteit van de bijeenkomsten, de samenstelling van de jaarprogramma’s, het opbouwen en onderhouden van goede werkrelaties met zorginstellingen en zorgverleners. Je werkt nauw samen met onze eigen relatie-manager, de landelijke projectleider op het Longfonds-bureau én het Regioteam. Je bent mobiel en in staat om regelmatig te reizen, binnen Gelderland. Uiteraard worden jouw onkosten volledig vergoed en er zijn desgewenst voldoende opleidingsmogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.