Word lid Bestel gratis

Netwerkcoördinator Zorgverbetering

Longfonds Gelderland
In onze provincie werken vrijwilligers samen met elkaar, met projectleiders van het Longfonds-hoofdkantoor en met relaties uit de regio. Dat doen ze in lokale werkgroepen, soms in projectteams, als individueel belangenbehartiger, ervaringsdeskundige, voorlichter of anderszins. Hun inzet kan langdurig zijn, tijdelijk of éénmalig. Ieder doet waar hij goed in is en waaraan hij plezier beleeft.
7 netwerk-coördinatoren vormen samen ons Regioteam. Zij zorgen voor afstemming en inspireren mensen om hun kennis, kunde, creativiteit en passie in te zetten voor een wereld zonder longziekten.       

Wij bouwen met elkaar… en hebben jou nodig! Onbezoldigd maar niet onbetaald.

  • Bouw ervaring op in de wereld van goede doelen en patiëntenorganisaties
  • Bouw mee aan een nieuwe beweging met lokale relevantie
  • Vergroot je netwerk vaardigheden
  • Krijg een goed gevoel
  • Maak gebruik van onze uitstekende vrijwilligersvoorzieningen

Nieuwsgierig naar wat je kunt doen?
Maak een afspraak met Marcel Bos, onze relatiemanager.

marcelbos@longfonds.nl

033 - 43 41 240
06 – 516 174 21

 

                       

 

Samen de zorg verbeteren
Steeds meer mensen met een longziekte nemen zelf de regie over hun aandoening. Ze wachten niet af wat artsen voorschrijven maar maken eigen keuzes over de zorg en behandeling en werken daarin gelijkwaardig samen met  hun eigen zorgverleners. Logisch, want niemand weet zo goed wat een longziekte inhoudt als longpatiënten zelf. Om de zorg nog beter te maken, vertellen we graag aan zorgverleners, beleidsmakers, werkgevers en zorgverzekeraars hoe zij longpatiënten het beste bij het zorgproces kunnen betrekken.  

Inzet ervaringsdeskundigen
Het Longfonds zet daarvoor ervaringsdeskundigen in als sparring- en gesprekspartner van zorgverleners. Samen zoeken zij naar oplossingen voor knelpunten in de longzorg. De kracht van ervaringsdeskundigen is dat zij vanuit eigen ervaringen komen tot nieuwe inzichten en aanbevelingen.
Zorgverleners, beleidsmakers, werkgevers, gemeenten, patiëntenplatforms, zorgverzekeraars, WMO-raden: zij horen graag van het Longfonds hoe de kwaliteit van hun werk verbeterd kan worden. Daarom participeren onze ervaringsdeskundigen vaak in zorgverbeterings-projecten en vertellen zij wat mensen met een longziekte belangrijk vinden bij hun behandeling.

Netwerkcoördinator
Jouw belangrijkste eigenschap is dat je er plezier in hebt om mensen en initiatieven te  verbinden. Je bent contactpersoon voor onze ervaringsdeskundigen die participeren in projecten en je brengt hun inzet en hun behoeften in kaart. Je bouwt ook zelf actief aan goede werkrelaties met zorginstellingen en zorgverleners en je werkt nauw samen met onze eigen relatie-manager, projectleiders op het Longfonds-bureau én het Regioteam. Je bent mobiel en in staat om regelmatig te reizen, binnen Gelderland. Uiteraard worden jouw onkosten volledig vergoed en er zijn desgewenst voldoende opleidingsmogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.