Word lid Bestel gratis

Voorlichting

In Gelderland wordt regelmatig voorlichting gegeven op scholen, astma en copd bijeenkomsten bij apotheken en bij EHBO verenigingen. 

Het is mogelijk om hiervoor een publieksvoorlichter van het Longfonds te vragen die op zo'n avond iets verteld over astma en COPD. Niet alleen iets over de aard van de verschillende ziektes, maar ook wat het betekent om van een van deze ziektes last te hebben. Bij EHBO verenigingen wordt op zo'n avond extra aandacht besteed aan Eerste Hulp Bij astma aanvallen. Wat kan en mag een EHBO'er doen en vooral niet doen als hij of zij iemand tegen komt met een astma aanval.

Het is mogelijk dat één van onze publieksvoorlichters een voorlichting geeft. Voor meer informatie en het aanvragen van een voorlichting/ gastles kunt u contact opnemen met met het secretariaat: voor voorlichting in Gelderland publieksvoorlichtinggelderland@regio.longfonds.nl   en voor voorlichting in Utrecht  publieksvoorlichtingutrechtgooivecht@regio.longfonds.nl.

Ook is het mogelijk dat werkgroepen van het longfonds een beroep doen op een van de voorlichters. 

Naast voorlichting ondersteunt de werkgroep ook bij schoolprojecten. Deze schoolprojecten moeten natuurlijk wel een relatie hebben met longen of luchtwegen.

Lees hier meer over de werkgroep publieksvoorlichting.

Te leen: De Longafdeling op DVD

Tijdens de collectecampagne 2009 heeft de AVRO de tweedelige realityserie 'De Longafdeling' uitgezonden. De beide afleveringen zijn op DVD gezet. ‘De Longafdeling’ volgt patiënten tijdens hun behandeling in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in hun strijd tegen vaak nog ongeneeslijke longziektes. In de serie komen longpatiënten, familieleden, artsen en onderzoekers aan het woord. De camera registreert alles wat er gebeurt: van vreugde, opluchting en hoop tot frustratie en wanhoop. Er wordt kennisgemaakt met uiteenlopende ziektebeelden en de manieren waarop de behandelaars hun uiterste best doen om de situatie van hun patiënt te verbeteren.
Wilt u deze DVD lenen voor vertoningen bij een activiteit met longpatiënten? Neem dan contact op met uw verenigingsconsulent Marcel Bos: (06) 51 61 74 21.