Word lid Bestel gratis

Wie wij zijn

De rayons van het Longfonds in Gelderland werken samen om de belangen te behartigen van mensen met longziekten in de rayons Achterhoek, Betuwe en de Veluwe. Zo organiseren we in de rayons zelf of in samenwerking met anderen vele activiteiten. Kijk in de agenda wat er in uw buurt te doen is.

Binnen de Samenwerkende Rayons Gelderland werken samen:
  • de Achterhoek
  • de Betuwe
  • de Veluwe

Zij zijn 3 van de 20 rayons van de Longfonds patiëntenvereniging. Als vrijwilligers zetten wij ons in voor 1 miljoen mensen met een longziekte.

Het werkgebied van de SRG.

Het rayon bestaat uit een rayoncommissie en vrijwilligers uit de verschillende werkgroepen. Allen vrijwilligers. De rayoncommissie ontwikkelt mede het beleid van het Longfonds, geeft voorlichting en behartigt uw belangen in de regio. De werkgroepen houden zich onder andere bezig met het organiseren van cursussen en COPD-lunches. Zij staan op beurzen, zorgen voor subsidie en/of sponsoring van activiteiten. Zij hebben contact met scholen, ziekenhuizen, artsen, longverpleegkundigen, thuiszorg, GGD, Wmo, gemeenten, etc. U ontvangt actuele informatie middels nieuwsbrieven en via de rayon website. Kijk bij activiteiten waarin wij actief zijn in het rayon.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.